Založ si blog

Pokrok v ohrození: Prečo je projekt TS v centre prenasledovania?

Účastníci projektu Tvorivá spoločnosť (ďalej len „TS“) o sebe dávajú vedieť už viac ako 5 rokov. Počas tohto obdobia sú  neustále prenasledovaní antikultovnými organizáciami. V posledných rokoch sa aktivizovalo najmä v Rusku a na Ukrajine.

Zdá sa to byť dosť zvláštne, keďže samotná aktivita antikultistov, je podľa ich vlastných slov zameraná na zabránenie škodlivému vplyvu náboženských menšín na ľudí. Čo si redstavujú pod týmto „škodlivým vplyvom“, zostáva otázne. Ale to je už iná téma a teraz sa vrátime k náboženským menšinám.

Od 90. rokov minulého storočia sa terčom antikultových organizácií stali „charizmatici“, „Svedkovia Jehovovi“, „Hare Krišna“ a ďalší. Tu je všetko jasné, nové náboženské hnutia by mohli byť konkurentmi. Projekt Tvorivej spoločnosti však presahuje náboženstvo aj politiku.

Čo robili účastníci „TS“, že ich v niektorých krajinách zakázali? 

Po pozretí niekoľkých fór môžeme vidieť, že záber tém je skutočne široký. Ako červená niť sa vinie téma klímy a potreba zjednotiť ľudí i vedcov na riešenie tohto problému. Rovnaké témy zaznievajú aj zo strany OSN. Takže to nie je klimatická otázka, čo vystrašilo antikultistov.

Keď sa pozrieme na webovú stránku Tvorivej spoločnosti, ukazuje sa, že nezávislá platforma „Tvorivá spoločnosť“ je dobrovoľným združením ľudí. Jej členovia pochádzajú zo 180 krajín z rôznych etnických skupín, profesijných a sociálnych oblastí. Sú to ľudia rôznych náboženských a politických názorov, vrátane vedcov, výskumníkov, odborníkov a expertov. O tom, že ide o medzinárodný projekt, svedčí aj skutočnosť, že stránka je dostupná v 63 jazykoch. Aj tu som urobila paralelu s OSN, keďže OSN je tiež medzinárodná organizácia vytvorená na udržiavanie a posilňovanie medzinárodného mieru a bezpečnosti, ako aj na rozvoj spolupráce medzi štátmi.

Projekt Tvorivá spoločnosť je v súlade s cieľmi a zásadami stanovenými v Charte OSN a prispieva k realizácii programu trvalo udržateľného rozvoja vrátane:

  • udržania medzinárodného mieru a bezpečnosti
  • rozvoja priateľských vzťahov medzi národmi
  • udržiavania medzinárodnej spolupráce
  • obrany ľudských práv
  • podpory trvalo udržateľného rozvoja.

TS je dobrovoľnícky projekt, nie je podporovaný žiadnymi politickými ani finančnými štruktúrami. Preto sú jeho účastníci na jednej strane slobodnejší v smerovaní študovaných tém, v ich vývoji a záveroch, ale na druhej strane sú dosť zraniteľní voči rôznym útokom. Táto zraniteľnosť je veľmi užitočná pre antikultové organizácie.

Stránka obsahuje veľké množstvo článkov a videomateriálov. Hlavnými aktivitami projektu sú vedecký výskum a analýzy (najmä v oblasti klímy a ekológie) a informačné aktivity. Neobvyklé sú napríklad technológie budúcnosti. Veľký objem rozhovorov s vedcami, vrátane témy „bezplatná a čistá energia“.

Čistá energia pre všetkých 

Téma čistej energie je dnes veľmi aktuálna z dôvodu rastúcich cien energie a klimatických zmien. Vyriešenie otázky prístupu k lacnej a čistej energii nám totiž pomôže vyriešiť mnoho ďalších problémov. Tvrdí to aj OSN. Správa „Spojme sa pre vedu 2023“ uvádza, že vyriešenie otázky lacnej a čistej energie pomôže riešiť väčšinu Cieľov udržateľného rozvoja (SDGs), a to:  

SDG 2: Žiadny hlad,

SDG 3: Kvalita zdravia a života, 

SDG 4: Kvalitné vzdelanie, 

SDG 6: Čistá voda a hygiena,

SDG 12: Zodpovedná spotreba a výroba, 

SDG 8: Dôstojná práca a ekonomický rast,

SDG 9: Priemysel, inovácie a infraštruktúra,

SDG 11: Udržateľné mestá a komunity,

SDG 13: Ochrana klímy,

SDG 14: Život pod vodou, 

SDG 15: Život na pevnine

Prístup k lacnej a čistej energii nepriamo pomôže pri dosahovaní SDG 1: Žiadna chudoba a SDG 5: Rodová rovnosť.

OSN navrhuje riešiť klimatický problém využívaním „zelenej energie“ – solárnych panelov, veterných generátorov atď.  Žiaľ, v kontexte globálnych klimatických zmien sú tieto druhy energie nestabilné a veľmi zraniteľné. Len nedávno sa vyskytlo mnoho prípadov, keď tisíce solárnych panelov zlyhali v dôsledku búrok s krupobitím a veterné generátory sa pokazili v dôsledku silného vetra.

Riešením sú bezpalivové generátory

Na rozdiel od solárnych panelov a veterných generátorov je BPG (bezpalivový generátor energie) kompaktný, samostatný a možno ho nainštalovať kdekoľvek na auto, loď alebo lietadlo. Nie je závislý od počasia a klímy, môže sa používať v púšti aj na póle, nie sú potrebné žiadne káble, nevznikajú žiadne straty pri prenose energie.

Preto TS navrhuje používať BPG. A to by možno mohlo antikultistov vystrašiť, pretože „kto vlastní energiu, vlastní svet“. Či to nie je strach zo straty moci, čo poháňa konanie antikultovných organizácií.

Spomeňte si na Teslu, ktorý skúmal energiu z éteru a sníval o tom, že by mohol dať ľuďom energiu zadarmo. Ale… pre ropných magnátov to bolo nerentabilné a jeho činnosť rýchlo obmedzili. Všetky patenty a schémy zničili a všetko, čo sa týkalo témy éteru, bolo vyhlásené za „pseudovedu“.  Zdá sa, že to isté sa deje aj teraz. TS veľa hovorí o nevyhnutnosti masového zavedenia BPG na riešenie problémov klímy, chudoby, biedy atď. Študuje túto tému komplexne a obšírne, uvádza príklady už fungujúcich zariadení… A tu zrazu je projekt TS v niektorých krajinách zakázaný.

O čom teda je celé toto prenasledovanie?

A teraz vzniká oprávnená otázka, na koho strane konajú antikultové organizácie, ak zakazujú činnosť Tvorivej spoločnosti? Ukazuje sa, že stoja proti tým, ktorí hovoria o nevyhnutnosti skoncovať s chudobou, hladom, biedou, nedostatkom vody, proti tým, ktorí ukazujú spôsoby riešenia všetkých týchto nekonečných problémov. Komu slúžia takéto organizácie? A komu veríme my? 

Kvôli našej nečinnosti a súhlasu s tým, čo sa deje, okrádame sami seba o svoju budúcnosť. Ak nezavedieme masové používanie BPG, nebudeme môcť využívať najnovšie technológie. Jednou z nich je GAV (generátor atmosférickej vody). Ide o zariadenie, ktoré nielenže zabezpečí všetkým ľuďom čistú pitnú vodu v dostatočnom množstve, ale vyrieši aj mnohé environmentálne a klimatické problémy. O tom však budeme hovoriť v našom ďalšom článku.

Šokujúce odhalenie skrytých mechanizmov globálnej kontroly v dokumentárnom filme, ktorý berie dych

26.08.2024

Kedy naposledy ste pozerali film, ktorý vás zavŕtal do sedačky, že ste zabudli na čas? Po ktorého pozretí ste sa začali na veci, ktoré sa dejú okolo vás, dívať inak? Že si nepamätáte? Dnes vám prinášam tip na jeden taký dychberúci dokument, ktorý z hlavy len tak nedostanete. IMPAKT je rozsiahly dokumentárny film, ktorý otriasa základmi nášho chápania moderného sveta. [...]

Médiá zámerne ignorujú tento film. Sú zamestnaní propagáciou vraha

23.08.2024

Zatiaľ čo sa väčšina slovenských médií venuje filmu, ktorý glorifikuje Mikuláša Černáka, masového vraha, cez sociálne siete sa šíri iný film. Ten, ktorý hovorí o tých, ktorí robia z vrahov hrdinov, plánujú streľbu na školách, páchajú teroristické útoky a ešte sami seba pasujú za odborníkov. Reč je o filme Impakt. Prelomovom dokumentárnom filme, ktorého [...]

Ako nás moderné technológie ochránia pred nedostatkom pitnej vody? Riešenie je jednoduchšie, ako sa môže zdať

11.07.2024

Žijeme v období klimatických zmien. To už nie je hypotéza. Je to realita, ktorá nesie so sebou skazu, nedostatok pitnej vody a hlad.Táto situácia si dnes vyžaduje rozhodné spoločné kroky. Jednou z najnaliehavejších otázok je zabezpečenie vody pre každého obyvateľa Zeme. Dobrovoľníci Tvorivej spoločnosti predstavili jednoduchú technológiu, ktorá pomôže vyriešiť tento [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

chajimseli

Keď urobíš prvý krok, cesta sa objaví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 27132x
Priemerná čítanosť článkov: 1357x

Autor blogu

Kategórie