Založ si blog

Metódy nacistov sa stále ešte používajú…

Od detstva ma desili príbehy o nacistoch, Tretej ríši a Hitlerovi. Nemohla som pochopiť, odkiaľ sa v spoločnosti berie také neopísateľné zlo, a ako je možné, že ľudia dovolia aby sa to dialo.

V dospelosti ma začalo zaujímať ako funguje psychológia človeka, a najmä psychologické techniky ovplyvňovania nášho vedomia. A kto v tom bol úspešnejší ako nacisti? Systematickou propagandou a aktívnou kampaňou, s cieľom vniesť do mysle Nemcov určité myšlienky, dosiahli nacisti úplné odľudštenie a šírenie nenávisti voči mnohým ľuďom, ako aj páchanie násilia voči určitým skupinám bez skutočného dôvodu. Hovorím o holokauste.

Vedeli ste však, že nacistické metódy ovplyvňovania vedomia nikam nezmizli a používajú sa na vás, na nás všetkých aj dnes?

Nedávno som narazila na článok Šimkovičovej Ultima Thule od Radka Mačuhu. Thule je presne tá spoločnosť, ktorej myšlienky tvorili základ Hitlerovej nacistickej strany. Prirodzene, názov článku ma preto zaujal a prečítala som si ho. Čo bolo nesmierne prekvapujúce, že uprostred článku bez akéhokoľvek logického prechodu autor z ničoho nič porovnáva Thule s medzinárodným hnutím ALLATRA. 
A že vraj sa stalo novou Thule v našej slovenskej spoločnosti. Keďže viem, koľko škody a bolesti priniesli nacisti nášmu svetu a takisto Slovensku, a s nevôľou spomínam na tie pre našu krajinu hanebné časy, prizrela som sa bližšie autorovým argumentom.

A nenašla nič, čo by potvrdzovalo autorove slová… Absolútne nič… Toto dobrovoľné zoskupenie ľudí hovorí o zjednocovaní ľudí a nepletie sa do politiky a náboženstva. Na jeho základe vznikol projekt Tvorivá spoločnosť, ktorý je založený na myšlienke prechodu celého ľudstva na nový model spoločnosti, v ktorom bude na prvom mieste ľudský život. A v súčasnosti sa dobrovoľníci maximálne zameriavajú na tému klímy, pričom uskutočňujú obrovské množstvo podujatí, aby informovali ľudí o narastajúcej klimatickej kríze a skutočných príčinách klimatických zmien na našej planéte. Čo to má spoločné s nacizmom? Hmmm…

Novinár predsa nemohol napísať článok na objednávku, aby očiernil pre kohosi nežiaducu organizáciu, nie? Nie, niečo tu nesedí. Tak som pokračovala v pátraní. Prečo nacizmus? Veď mohli jednoducho napísať, že organizácia je nepochopiteľná alebo odporuje nejakým dogmám, ale nie…. Radikálne a desivé porovnanie s nacizmom.

Na tému metód ovplyvňovania más prostredníctvom médií vyšlo len nedávno analytické video Egona Cholakiana, amerického spravodajského a bezpečnostného špecialistu, v ktorom v priebehu troch hodín jasne vysvetľuje, ako sa ovplyvňuje naše vedomie a kto z toho má prospech. Čo je však na tomto videu ešte pozoruhodné? Doktor Cholakian hovorí o konkrétnych metódach manipulácie s našou mienkou a uvádza príklad, ako v dvoch znepriatelených krajinách – Rusku a Ukrajine – použili tieto techniky, aby pošpinili povesť mierovej medzinárodnej organizácie a vlastne ju z oboch krajín vykopli a postavili mimo zákon. Už ste uhádli, o kom je reč?

Samozrejme, ALLATRA nie je na tomto zozname jediná. Podobným spôsobom sa postupovalo aj voči organizáciám Herbalife, Amway, Svedkom Jehovovým a mnohým ďalším, ktoré boli označené za extrémistické, radikálne a dokonca teroristické sekty. A samotné slovo „sekta“ sa stalo hrozným obvinením a stigmou, ktorá v mysliach miestnych obyvateľov vyvoláva len negatívne asociácie.

Vo videu sa tiež vysvetľuje, aká konkrétna sila stojí za týmito kampaňami, pracuje za kulisami našej spoločnosti a sleduje celkom konkrétne deštruktívne a protidemokratické ciele. Čo je to za silu a aké sú jej skryté zámery, je jasné po zhliadnutí celého videa.

Dr. Cholakian spomínal dezinformácie na Wikipédii, tak som tam zašla. A opäť som bola značne prekvapená. Je tam celý článok o ALLATRA a ani jedno dobré slovo. Sekta, kult, proruské presvedčenie a zákaz na území Ruskej federácie. Síce nelogické, no prispievateľov Wikipédie to zdá sa nezmiatlo. 
Táto ohromujúca miera dezinformácií však vysvetľuje, prečo ALLATRA vyvolala záujem doktora Cholakiana a jeho tímu o vyšetrovanie.

Po zhliadnutí celého videa som sa vrátila k článku Radka Mačuhu a našla som hneď niekoľko znakov deprogramovania vedomia, ktoré uvádza doktor Cholakian:

  • Metóda „biela niť všitá do čierneho plátna“.
    Jej podstatou je spojenie organizácie, ako je napríklad ALLATRA, s negatívnymi asociáciami, napríklad s deštruktívnymi alebo teroristickými skupinami, a v tomto prípade s nacizmom. Existuje v povedomí Slovákov strašidelnejšie a negatívnejšie slovo? Robí sa to s cieľom zmeniť názor čitateľov alebo divákov a vyvolať negatívny postoj k organizácii.
  • Metóda „selektívneho využívania informácií“, pri ktorej sú vety alebo slová vytrhnuté z kontextu a prekrútene interpretované s cieľom vytvoriť absurdný dojem.

A ak si myslíte, že týmto iba vyvolávam rozruch a že takéto články nič neznamenajú… Pripomeniem, ako vznikol holokaust.

  1. Démonizácia a diskreditácia: Po nástupe k moci v roku 1933 začali nacisti aktívne démonizovať Židov a vykresľovať ich ako nepriateľov národa a zdroj všetkých chorôb krajiny. Prejavovalo sa to vo verejných prejavoch, článkoch a antisemitskej propagande v masmédiách.
  1. Zavedenie antisemitských zákonov: v roku 1935 boli prijaté Norimberské rasové zákony, ktoré zbavovali Židov občianskych práv, zakazovali im uzatvárať manželstvá s árijcami, vylučovali ich zo štátnej služby a vzdelávania a obmedzovali ich práva vlastniť nehnuteľnosti a podnikať.
  1. Rozsiahla propaganda: Nacistická propaganda sa každým rokom zvyšovala a využívala všetky masové komunikačné prostriedky na šírenie antisemitských myšlienok a stereotypov. Zahŕňala novinové články, rozhlasové vysielanie, kinofilmy a antisemitské plagáty.
  1. Uskutočnenie Krištáľovej noci: V roku 1938 nacisti uskutočnili sériu násilných akcií proti židovskému obyvateľstvu, známych aj ako Noc rozbitých okien. Počas týchto udalostí boli zničené synagógy, vyrabované židovské obchody a tisíce Židov bolo zatknutých a zavraždených.
  2. Vylúčenie zo spoločnosti: Židia boli čoraz viac izolovaní od spoločnosti a boli vylúčení z ekonomického, sociálneho a kultúrneho života krajiny. Boli zbavení práva navštevovať verejné miesta, chodiť do divadiel a kín a pracovať v rôznych oblastiach života.

Ako na to reagovali bežní ľudia? Na začiatku nacistickej kampane proti Židom si mnohí Nemci možno neuvedomovali celý rozsah toho, čo sa deje, a pravdepodobne nevnímali antisemitské aktivity vlády ako problém. Postupom času, ako sa propaganda a antisemitské zákony stávali čoraz intenzívnejšími a násilnejšími, sa však niektorí Nemci začali na antisemitských akciách zúčastňovať alebo s nimi aspoň mlčky súhlasiť.

Ako vidíte, všetko sa začína informačnou vojnou a práve k takýmto hrozivým následkom to môže viesť. Démonizovaním a očierňovaním nežiaducich osôb sa do našich myslí zasievajú určité naratívy a je to ako bomba s rozbuškou. V určitom okamihu deprogramovacie programy niekde v zákulisí stlačia spúšť a obyčajní ľudia vlastnými rukami vykonajú masaker nad obeťami propagandy.

Podľa tejto rovnakej schémy teraz konajú títo architekti vedomia, ako ich nazýva doktor Cholakian.
Rozoberme masaker ALLATRA v Rusku a na Ukrajine.

Rusko:

  1. Masové publikovanie článkov a videoreportáží s vnucovaním nálepiek „proukrajinská“ alebo „proamerická“ sekta.
  2. Zohraný súdny proces, v rozpore s desiatkami legislatívnych aktov, s jedným z členov hnutia s obvinením z nezákonnej misionárskej činnosti. V rozpore so všetkými právnymi aktmi a normami bol vydaný odsudzujúci rozsudok súdu a vytvorený súdny precedens.
  3. Vyhlásenie ALLATRA na legislatívnej úrovni za nežiaducu organizáciu na území Ruska, čo v skutočnosti znamená zákaz jej činnosti na území krajiny.

A kto vie, aký scenár by sa odohral ďalej, keby účastníci nezastavili činnosť hnutia na tomto území… Masové zatýkanie? Konfiškácia majetku? Uväznenie? Myslíte si, že preháňam? Poďme ďalej…

A čo na Ukrajine? „Proukrajinská“ alebo „proamerická“ sekta by tam mala byť vítaná, ale pritom….

  1. Od roku 2015 sa začala fáza informačného útoku – masové publikovanie článkov a zverejňovanie videoreportáží, ktoré vnucujú ALLATRA nálepku „proruská“. Takáto reportáž bola zverejnená dokonca na jednom z hlavných kanálov v krajine. Zaujímavé je, že v článkoch sa autori často odvolávajú na ten istý ruský zdroj. Tomu sa hovorí dôvera v „krajinu agresora“.
  2. 2023, silová etapa – prenasledovanie účastníkov, vlámania špeciálnych služieb do ich domov, konfiškácia majetku, zaujaté výsluchy a množstvo hanlivých a potupných obvinení. 
  3. Súčasne vsunutie informácie o prehliadke v koordinačnom centre ALLATRA s obvineniami z kolaborantstva a proruských motívov do všetkých možných masmédií, a dokonca aj do kanálov na sociálnych sieťach. 

Pripomínam, že tieto dve krajiny sú v konflikte od roku 2014. Pri porovnaní niektorých článkov očierňujúcich ALLATRA však nevidíme len jeden rukopis, ale celé identické názvy a vety. Jediný rozdiel je v odtieňoch: v jednej krajine proruská, v druhej proukrajinská.

Rovnaký scenár sa teraz odohráva u nás na Slovensku a v susednom Česku. Zatiaľ sme v prvej fáze, ale ak naletíme dezinformáciám, je jasné, čo bude nasledovať potom…

Ale vráťme sa k Radkovi Mačuhovi, pretože ten nám pripravil ešte ďalšie prekvapenie. Na konci svojho článku do toho zrazu ešte vťahuje našu ministerku kultúry a že si plní sen o slovanskej Ultima Thule. A že ju v tom podporuje aj premiér Fico. Ohováranie a lož takto beztrestne šíri dokonca aj na vysokopostavených politikov. Takéto dezinformácie zjavne slúžia niekoho špinavým politickým cieľom. Zrejme okrem ALLATRA aj pani ministerka skrížila cestu architektom vedomia, ktorí si v rámci svojej kampane za zničenie demokracie a slobody slova zobrali na mušku Slovensko. 

Buďme ostražití a myslime kriticky, neprijímajme informácie na základe slepej viery, ale overujme si fakty a kontext. Je dôležité uvedomiť si, aké naratívy sú nám podsúvané a kto za týmito informáciami stojí. Tento boj sa odohráva na poli nášho vedomia a len my to môžeme zastaviť. Každý z nás nech sa stane aktívnym účastníkom boja za pravdivé informácie ich šírením a vystupovaním proti manipulácii a dezinformáciám.

Pokrok v ohrození: Prečo je projekt TS v centre prenasledovania?

21.07.2024

Účastníci projektu Tvorivá spoločnosť (ďalej len „TS“) o sebe dávajú vedieť už viac ako 5 rokov. Počas tohto obdobia sú neustále prenasledovaní antikultovnými organizáciami. V posledných rokoch sa aktivizovalo najmä v Rusku a na Ukrajine. Zdá sa to byť dosť zvláštne, keďže samotná aktivita antikultistov, je podľa ich vlastných slov zameraná na zabránenie [...]

Ako nás moderné technológie ochránia pred nedostatkom pitnej vody? Riešenie je jednoduchšie, ako sa môže zdať

11.07.2024

Žijeme v období klimatických zmien. To už nie je hypotéza. Je to realita, ktorá nesie so sebou skazu, nedostatok pitnej vody a hlad.Táto situácia si dnes vyžaduje rozhodné spoločné kroky. Jednou z najnaliehavejších otázok je zabezpečenie vody pre každého obyvateľa Zeme. Dobrovoľníci Tvorivej spoločnosti predstavili jednoduchú technológiu, ktorá pomôže vyriešiť tento [...]

Čo videl Edgar Cayce? Jeho predpovede sa desivo plnia

03.07.2024

Je možné zmeniť budúcnosť, alebo je všetko, čo sa deje, vopred dané? Keď sa Edgara Cayceho, jedného zo svetoznámych jasnovidcov, opýtali, či v roku 2000 nastanú na Zemi nejaké veľké zmeny, odpovedal, že nastane „posun pólov“, ktorý bude znamenať príchod Nového veku. Cayce nikdy neuviedol konkrétne dátumy pozemských zmien, načrtol však chronológiu udalostí, [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

chajimseli

Keď urobíš prvý krok, cesta sa objaví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 22144x
Priemerná čítanosť článkov: 1230x

Autor blogu

Kategórie