Založ si blog

Raz sa ťa budú pýtať: Čo si robil, aby si zachránil demokraciu?

Novodobá inkvizícia

Jedno islamské podobenstvo hovorí,  že keď chceli upáliť proroka Abraháma, jeden maličký mravec nabral ústami vodu a pokúsil sa ju vyšplechnúť  na oheň, aby ho uhasil. Opýtali sa ho: „Dúfaš, že svojou vodou uhasíš tento plameň?“ Mravec odpovedal: „Nie, nedúfam, že sa mi podarí uhasiť oheň, ale dúfam, až sa ma Alah opýta: ‚ČO SI ROBIL, KEĎ UPAĽOVALI PROROKA?‘, že to bude moje ospravedlnenie pred Ním. Poviem Mu: ‚Ó, môj Pane, urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som bránil Pravdu a ukázal ostatným, na čej strane som.

Toto podobenstvo vystihuje podstatu súčasných udalostí v našom svete. Organizáciu, ktorá sa snaží prinášať pravdu, v súčasnosti prenasledujú a pokúšajú sa ju upáliť na hranici novodobej inkvizície tí, pre ktorých nie je výhodné, aby táto pravda zaznela v našom svete. A tento plameň sa rozhorieva každý deň. Teraz urobím to, čo urobil malý mravec v podobenstve: prinesiem svoj, hoci aj malý objem vody a pokúsim sa uhasiť plameň a nahlas hovoriť o tých, ktorých dnes mučia za pravdu.

Postavím sa za Allatru. Čo to vlastne je? Sú to predovšetkým znalosti o svete, človeku, o fyzike budúcnosti, hĺbky, ktorú musíme všetci ešte objaviť. Ak, samozrejme, budeme mať vôbec túto budúcnosť. Pretože teraz ľudstvo vstupuje do cyklu globálnych klimatických katastrof. Naša budúcnosť závisí od toho, či sa dokážeme zjednotiť ako ľudstvo a spoločne riešiť prudký nárast klimatických katastrof, alebo zostaneme rozdelení a v takom prípade nám klíma nedá žiadnu šancu na zajtrajšok.

ALLATRA nesie kľúč k zjednoteniu ľudí a riešeniu problému klímy. Dobrovoľníci a vedci ALLATRA otvorene hovoria o skutočných príčinách klimatických zmien, prinášajú pravdu pre celé ľudstvo a za to sú dnes ponižovaní, osočovaní, umlčovaní. 

Vedci ALLATRA už pred 10 rokmi varovali pred blížiacimi sa globálnymi klimatickými katastrofami, ktoré postihnú všetkých. Pravda, ktorú vyslovili dobrovoľníci ALLATRA, sa však nepáčila tým, ktorí posledných 6 000 rokov rozdeľovali ľudstvo a podnecovali medzi nami agresivitu. 

Antikultové organizácie a tí, ktorí stoja za nimi, sa mnohokrát pokúšali očierniť toto medzinárodné združenie dobrovoľníkov. Žiaľ, podarilo sa im to. V dôsledku činnosti týchto organizácií (FECRIS, RACIRS) na internete, v tlačených médiách rôznych krajín, na obrazovkách televíznych kanálov sa počas posledných 10 rokov objavovali jeden za druhým na objednávku pripravené články. V nich na ALLATRA liali špinu, označovali ju za sektu, náboženskú organizáciu.V ďalšej fáze organizovali početné prenasledovania a šikanovanie účastníkov ALLATRA. Toto je ohnisko novodobej inkvizície.

Každý komu záleží na pravde a kto sa snaží zjednotiť, môže priniesť malé množstvo vody. A ak nás bude veľa, uhasíme tento oheň, to znamená, že budeme brániť túto pravdu a ukážeme svoju voľbu: s kým sme? S tými, ktorí ľudí rozdeľujú, alebo s tými, ktorí spájajú. Teraz je potrebné konať. Spoločne môžeme ubrániť pravdu. Ak si zvolíme nečinnosť, riskujeme, že navždy stratíme svoju budúcnosť. 

Krvavé jahody: Vaši to robili naším ženám, teraz je čas na odplatu.

11.06.2024

Nešla som spať, kým som ju nedočítala. Kniha Jiřího S. Kupku, Krvavé jahody, ma úplne dostala. Jej dej začína ukončením II. svetovej vojny, kedy by sa mohlo zdať, že to najväčšie zlo je preč. Nebolo. Z toho, čo sa dialo potom, sa mi dvíhal žalúdok. Pri čítaní som si uvedomovala jedno a to isté: Tie nadávky, osočovanie, ponižovanie. Veď to sa deje aj dnes. Nič sa [...]

Prenasledovanie má jasnú príčinu. Je ňou tabuizovaná téma

09.06.2024

V posledných desaťročiach sa v Európe i mimo nej zvýšila aktivita antikultových organizácií, ktoré vykonávajú svoju činnosť pod zámienkou boja proti nebezpečným „sektám“, ktoré údajne ohrozujú spoločnosť. Využívajú metódy dezinformácie, ohovárania a manipulácie verejnej mienky, čím vyvolávajú nepriateľstvo a konflikty proti kultúrnym, náboženským a [...]

Klimatické rekordy prekonané: rok 2023 bol rokom extrémnych udalostí a následkov. Kto bráni varovať verejnosť pred blížiacou sa hrozbou?

06.06.2024

Minulý rok sa vyznačoval sériou klimatických a poveternostných extrémov, ktoré mali zásadný vplyv na celú planétu. Extrémne poveternostné udalosti vrátane sucha, lesných požiarov, povodní a tropických cyklónov spôsobili značnú deštrukciu a straty na životoch. Podľa Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) rok 2023 prekonal klimatické rekordy, ktoré za sebou zanechali [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

chajimseli

Keď urobíš prvý krok, cesta sa objaví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 16693x
Priemerná čítanosť článkov: 1113x

Autor blogu

Kategórie