Založ si blog

Čo videl Edgar Cayce? Jeho predpovede sa desivo plnia

Je možné zmeniť budúcnosť, alebo je všetko, čo sa deje, vopred dané?

Keď sa Edgara Cayceho, jedného zo svetoznámych jasnovidcov, opýtali, či v roku 2000 nastanú na Zemi nejaké veľké zmeny, odpovedal, že nastane „posun pólov“, ktorý bude znamenať príchod Nového veku. 

Cayce nikdy neuviedol konkrétne dátumy pozemských zmien, načrtol však chronológiu udalostí, ktorú môžete sledovať.

K prudkému posunu pólov dochádza už od roku 1995, južný magnetický pól sa z územia Severnej Ameriky posunul smerom k Tajmýrskemu polostrovu a rýchlosť jeho pohybu sa neustále zvyšuje. Jeho posun sa zrýchlil 3-násobne a teraz sa pohybuje rýchlosťou 60 km za rok. Za posledné desaťročie sa magnetické pole zmenšilo o viac ako 10 % a posun pólu začal spôsobovať nepresnosti v GPS (globálnych polohových systémoch). Z tohto dôvodu sa dokonca musia súradnice neustále kalibrovať.

Cayce tiež predpovedal, že výbuch dvoch známych sopiek súčasne bude znamenať konečný posun pólov.

Niektorí sa domnievajú, že mal na mysli taliansky Vezuv a sopku Mont Pelée na ostrove Martinik.

V hre je supervulkán

V posledných týždňoch však zaznamenala výraznú seizmickú aktivitu iná talianska sopka, oveľa nebezpečnejšia. Ide o supervulkán Campi Flegrei neďaleko Neapola. O nej, mimochodom, aj samotní Taliani počuli iba voľačo, ale len do doby, kým sa opäť začala viac hlásiť o slovo. Večer 21. mája bolo v hĺbke iba 2 km zaznamenané zemetrasenie s magnitúdou 4,4 RS (Richterovej stupnice), ktoré bolo najsilnejšie za posledných 40 rokov. Táto udalosť nasledovala po sérii stoviek menších otrasov, ktoré vyvolali obavy miestnych obyvateľov a vedcov.

Flegrejské polia sú kalderou spiaceho supervulkánu, ktorý sa nachádza neďaleko Neapola. Sopka, ktorá sa nachádza len 20 kilometrov od Vezuvu, predstavuje oveľa väčšiu hrozbu vzhľadom na svoju veľkosť a potenciálnu erupčnú silu. Ak Campi Flegrei vybuchne plnou silou, následky by mohli byť katastrofálne a ohroziť životy miliónov ľudí.

 Táto sopka vybuchla počas svojej 80-tisícovej histórie 2-krát. Pred 34 000 a 12 000 rokmi. Posledná erupcia vyústila do výbuchu obrovskej sily, keď stĺp popola a magmy vystúpil do výšky 44 kilometrov. Potom v okruhu 60 kilometrov okamžite zahynulo všetko živé a sopečný popol pokryl celú Európu až po Ural. Práve táto erupcia pred 12 000 rokmi viedla k zániku neandertálcov. Nakoľko je tento scenár v blízkej budúcnosti reálny?

Je budúcnosť vopred daná? Alebo si ju utvárame sami?

Dobrovoľníci medzinárodného projektu Tvorivá spoločnosť vytvorili informačné video, ktoré má upozorniť na potenciálne nebezpečenstvo talianskéhosupervulkánu Campi Flegrei. V tomto videu podrobne opisujú súčasný stav sopky, jej históriu a možné dôsledky pre Európu a svet v prípade erupcie.

Rozoberajú sa vedecké údaje o súčasnom stave sopky a pozorované príznaky jej aktivácie.

– Sú prezentované názory odborníkov a vedcov na pravdepodobnosť a dôsledky budúcej erupcie.

– V závere videa dobrovoľníci vyzývajú k uvedomeniu si globálnej zodpovednosti a potreby spojiť úsilie na zabránenie katastrofe.

Poslaním projektu Tvorivá spoločnosť je upriamiť pozornosť svetového spoločenstva na globálnu klimatickú krízu, ako aj skúmať jej príčiny a hľadať riešenia. Účastníci projektu predpovedali to, čo sa deje teraz, už pred niekoľkými rokmi. 

Žiadne proroctvo, ale vedecké údaje

   Tvorivá spoločnosť nepredpovedá udalosti, ale riadi sa vedeckými údajmi. Stačí sa pozrieť na grafy zmien teploty oceánov, na to, koľko zemetrasení sa na Zemi denne vyskytne, aké vážne sú sopečné erupcie, ako exponenciálne rastie počet a rozsah prírodných katastrof, aby sme si uvedomili, že globálna zmena klímy už prebieha a situácia je čoraz vážnejšia.

 Dobrovoľníci Tvorivej spoločnosti pripravujú videoreportáže a publikácie, ktoré nielen varujú verejnosť pred blížiacimi sa klimatickými udalosťami, ale ponúkajú aj východisko z tejto situácie.Účastníci dôležité poslanie tým, že informujú verejnosť o potenciálnych hrozbách a spôsoboch, ako im predchádzať. Svojou prácou podporujú informovanosť a pripravenosť na možné prírodné katastrofy a zdôrazňujú význam medzinárodnej spolupráce pri riešení globálnych problémov.

Účastníci hnutia zdôrazňujú, že katastrofám by sa dalo predísť alebo ich aspoň minimalizovať, ak by sa prijali vhodné opatrenia.

 Navrhujú napríklad účinné spôsoby čistenia oceánov a atmosféry od mikroplastov a nanoplastov. Nedávno bol na kanáli YouTube Tvorivá spoločnosť zverejnený film „Voda zo vzduchu: Cesta k záchrane ľudstva“, v ktorom vedci hovoria o spôsoboch získavania čistej pitnej vody a čistenia oceánu od nanoplastov. Okrem toho technológia generátoro atmosférickej vody v, o ktorej sa vo filme hovorí, môže nielen zásobovať celé ľudstvo vodou, ale aj vyriešiť niektoré environmentálne a klimatické problémy.

Namiesto spolupráce polená pod nohy

Namiesto konštruktívnej spolupráce sa však dobrovoľníci, žiaľ, stretávajú s ťažkosťami pri šírení informácií. Dokonca až do takej miery, že v niektorých krajinách boli aktivity projektu Tvorivá spoločnosť kvôli vplyvu antikultových organizácií na verejnú mienku a legislatívny systém vyhlásené za nežiaduce. 

 To všetko neprispieva k riešeniu klimatického problému a strácame tým drahocenný čas. Premeškávame príležitosť zmeniť smutnú budúcnosť, ktorú Cayce opisuje v proroctvách. 

 Napokon, len spoločné úsilie nám môže pomôcť čeliť výzvam.  Musíme spojiť vedecký potenciál a potenciál zdrojov všetkých národov.

Jediné, čo môžeme urobiť práve teraz, je vytvoriť jednotné vedecké centrum na riešenie klimatických problémov, pretože máme jednu Zem a musíme spoločne riešiť spoločný problém.

Preto projekt Tvorivá spoločnosť funguje v rámci cieľov OSN a snaží sa spolupracovať na vytvorení stabilnej a bezpečnej budúcnosti. Účastníci Tvorivej spoločnosti iniciujú medzinárodné výskumné projekty zamerané na boj proti klimatickej kríze. Prostredníctvom interdisciplinárneho výskumu a kolektívnych akcií spájajú vedcov, aktivistov a bežných ľudí na celom svete s cieľom vyvinúť riešenia a zmierniť následky klimatickej zmeny.

Spoločne môžeme vytvoriť udržateľnú budúcnosť pre všetkých. Musíme konať dnes, aby sme predišli klimatickým problémom zajtrajška.

Krvavé jahody: Vaši to robili naším ženám, teraz je čas na odplatu.

11.06.2024

Nešla som spať, kým som ju nedočítala. Kniha Jiřího S. Kupku, Krvavé jahody, ma úplne dostala. Jej dej začína ukončením II. svetovej vojny, kedy by sa mohlo zdať, že to najväčšie zlo je preč. Nebolo. Z toho, čo sa dialo potom, sa mi dvíhal žalúdok. Pri čítaní som si uvedomovala jedno a to isté: Tie nadávky, osočovanie, ponižovanie. Veď to sa deje aj dnes. Nič sa [...]

Prenasledovanie má jasnú príčinu. Je ňou tabuizovaná téma

09.06.2024

V posledných desaťročiach sa v Európe i mimo nej zvýšila aktivita antikultových organizácií, ktoré vykonávajú svoju činnosť pod zámienkou boja proti nebezpečným „sektám“, ktoré údajne ohrozujú spoločnosť. Využívajú metódy dezinformácie, ohovárania a manipulácie verejnej mienky, čím vyvolávajú nepriateľstvo a konflikty proti kultúrnym, náboženským a [...]

Raz sa ťa budú pýtať: Čo si robil, aby si zachránil demokraciu?

07.06.2024

Novodobá inkvizícia Jedno islamské podobenstvo hovorí, že keď chceli upáliť proroka Abraháma, jeden maličký mravec nabral ústami vodu a pokúsil sa ju vyšplechnúť na oheň, aby ho uhasil. Opýtali sa ho: „Dúfaš, že svojou vodou uhasíš tento plameň?“ Mravec odpovedal: „Nie, nedúfam, že sa mi podarí uhasiť oheň, ale dúfam, až sa ma Alah opýta: ‚ČO SI ROBIL, [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Summit NATO postaví "most" k členstvu Ukrajiny v aliancii. Termín vstupu neurčí

06.07.2024 06:30

Summit NATO vo Washingtone má podporiť Ukrajinu vojensky, politicky aj finančne, bez stanovenia termínu vstupu do aliancie.

Irán, voľby, Masúd Pezeškiján

Reformista Masúd Pezeškján bude iránskym prezidentom, zvíťazil v druhom kole

06.07.2024 06:00

V druhom kole iránskych prezidentských volieb zvíťazil reformný kandidát Masúd Pezeškján.

most, Užhorod

Najdrahšie mesto Ukrajiny? Leží na slovenskej hranici. Prenájom bytu tam vyjde takmer na priemerný plat

06.07.2024 06:00

Od najbližšieho bojiska ho delí tisíc kilometrov. Domáci i prišelci si však za relatívne bezpečie musia priplatiť.

koláž, fotky, mReportér

Kozy na pláži prekvapili dovolenkárov. Niektorí ľudia takéto niečo ešte nevideli

06.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

chajimseli

Keď urobíš prvý krok, cesta sa objaví

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 19085x
Priemerná čítanosť článkov: 1193x

Autor blogu

Kategórie